Warning: Creating default object from empty value in /homepages/8/d791962087/htdocs/clickandbuilds/SashaRossmann/wp-content/themes/oshin/ReduxFramework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Orthopaedic Centre – Sasha Rossmann-Yessayan – Moderatorin und Designerin

Orthopaedic Centre

Augsburg, Germany (2021)

An existing surgery was renovated to allow for the launch of a new orthopaedic centre.

DESIGN CONCEPT:
The previous function of the rental space was a Dental clinic, traditionally white and sterile. The new surgery offered a very specialised treatment which attracts international patients. The renovation needed to be neutral, inviting, comfortable, elegant, and professional.

The colour pallet remained warm, with cognac tones connecting the wooden flooring and the sandstone feature wall. Several of the treatment rooms needed a new PU flooring, new lighting, new furniture and kitchenette, all of which needed to be disinfectant resistant.

The most exciting and challenging part was transforming three rooms into one large Xray room.
Here a new PU floor had to be installed taking into consideration the weight of the x ray machine plus integrating radiation shielded doors and walls.

This project was a co-operation project with Wagner Design Studio www.wagnerdesignstudio.de
and all office furniture was selected from Wagner Living www.wagner-living.de

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google